SPARA 30% + FRI FRAKT

Utmärkt

100% Nöjdhetsgaranti | Fri leverans

Er tandtråd lige så slemt for miljøet som plastic sugerøret?

Alternativ till plastsugröret är av största vikt just nu. Men varför har inte samma trend fått fäste i tandtrådsvärlden?
Har du någonsin tänkt två gånger över att använda tandtrådsproverna de ger dig efter varje besök?
Det är dags för det.
Eftersom miljöpåverkan och hälsoeffekter i samband med generisk tandtråd kan överraska dig.
Är tandtråd viktigare än att borsta tänderna?
Kanske överglänser plastsugrör tandtråd på den hållbara marknaden eftersom...
Folk faktiskt inte använder tandtråd?
I så fall lämnar jag dig med denna tanke: Målet med att borsta tänderna är att bli av med bakterier och placksamling som kan leda till oral sjukdom...
Att borsta tänderna når dock bara tändernas fram och baksida, vilket lämnar 35% av plack och bakterieuppbyggnaden orörd (1).
Faktum är att tandkirurgiläkaren Ann Laurent medger, "om du var tvungen att välja en, är tandtråd viktigare än borstning om det görs korrekt", eftersom sprickorna mellan tänderna skapar ett perfekt hem för bakterier att festa sig (2).
Så du kanske behöver höra det från någon som inte är din tandläkare...
Om du inte redan använder tandtråd dagligen bör du göra det!
Hur är tandtråd dåligt för miljön?
I början av anti-sugrörs rörelsen användes 182,5 miljarder plastsugrör varje år bara i USA, vilket gör dem till en massiv bidragsgivare till plastföroreningar (3).
Tillsvarande, om varje person i USA använde tandtråd enligt ADA-rekommendationer, skulle 2,5 miljarder tandtrådsdispensrar kastas ut varje år.
Du kanske tänker att 2,5 mot 182,5 miljarder är ingenting... men tänk på storleken på varje objekt. Tandtrådsdispensrar väger cirka 144 gånger mer än ett sugrör.
Det är en enorm mängd plastavfall.
Och precis som sugrör av plast för engångsbruk är tandtrådsdispensrar inte återvinningsbara - dessa typer av plast når vanligtvis inte ens en soptipp.
Faktum är att 32 procent av engångsplasten får rinna ut i våra hav. Det är samma sak som att hälla en sopbil av plast i havet varje minut (4).
Förutom skadorna som orsakas av tandtrådsdispensrar är själva tandtråden tillverkad av nylon belagd med syntetiskt vax - det är inte biologiskt nedbrytbart och därför inte återvinningsbart. Ännu värre, den robusta designen av tandtråd gör det möjligt att linda runt och strypa vilda djur.
Är tandtråd också giftigt för människor?
Har du någonsin fått råd från en vän att sluta använda non-stick pannor?
Detta beror på att non-stick pannor är belagda med giftiga kemikalier som kallas polyfluoralkylsubstanser (PFAS) som kan läcka ut i maten - och hamna i blodomloppet. PFAS är associerade med leverskador, cancer och utvecklingsproblem. De kan kompromettera immunsystemet och dröja kvar i kroppen och miljön i flera år (5).
Liksom non-stick pannor innehåller generisk tandtråd också spår av giftiga kemikalier.
Genom att använda generisk tandtråd dagligen kan du omedvetet inta dessa kemikalier så att de kan sippra in i din kropp och miljön.
En studie från 2008 - usch... det var 14 år sedan och det pratas fortfarande sällan om? — visade att kvinnor som använde Oral-B Glide tandtråd hade förhöjda halter av PFAS i blodet (jämfört med kvinnor som inte använde tandtråd) (6).
Men oroa dig inte - giftfria tandtrådsmaterial finns, så låt oss dyka in i några alternativ.
Vad är några säkra, miljövänliga tandtrådsalternativ?
Lyckligtvis finns det gott om naturliga tandtrådsalternativ där ute - inget avfall - och de behöver din hjälp för att få den berömmelse de förtjänar.
Här är några populära materialersättningar för generiska tandtråds och tandtrådsdispensrar:
Silke: Silketråd är naturlig och biologiskt nedbrytbar. Tänk på att silke inte är vegansk, och när man skördar silke är det inte alltid grymhetsfritt. Men var säker på att miljövänliga tandtrådsmärken som nämns i detta avsnitt är 100% grymhetsfria.
Bambu: Bambutråd är naturlig, biologiskt nedbrytbar och vegansk. Det är också fritt från konserveringsmedel, gluten och konstgjorda färgämnen och sötningsmedel. Många bambutrådar innehåller också aktivt kol, vilket är av största vikt idag när det gäller att rengöra munnen.
Majsstärkelse: Majsbaserad tandtråd är ett annat biologiskt nedbrytbart, vegansk alternativ som har samma fördelar som bambu - bara ett annat alternativ!
Påfyllningsbara glas eller metalldispensrar: Om du har kommit in i världen av miljövänliga sugrör är fördelen här uppenbar, eftersom ett av de viktigaste sätten är att minska plast. Glas eller metalldispensrar kan återanvändas om och om igen, vilket gör dem till en avfallsfri produkt.
Flosser Pro: Naturligtvis använder vår Flosser Pro en högtrycksvattenteknik som gör att du enkelt kan komma åt runt i munnen och säkerställa bästa rengöring utan att skada miljön.
Söndag,Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag,Fredag,lördag
Januari,februari,Mars,April,Maj,Juni,Juli,Augusti,September,Oktober,November,December
Det finns inte tillräckligt av dessa artiklar. Endast [max] vänster.
Kundvagn

Din vagn är tom.

Return To Shop

Lägg till ordernot Redigera ordernot
Lägg till i kundvagn
Uppskatta frakt
Lägg till en kupong

Extra + Specialmunstycken (SPARA 25%)

Vill du ha en presentförpackning? Only 299 kr

Lägg till i kundvagn

Uppskatta frakt

Vill du ha en presentförpackning? Only

Lägg till i kundvagn

Lägg till en kupong